Basic bitch rebarborový babiččin not-at-all-american pie

29. května 2017 v 20:30 | Magdaléna H |  hříchy
První článek! Yaay!

Je rebarborové (a jahodové) období, a tak jsem nakoupila pět set kilo rebarbory. To já tak většinou dělám - když je období nějakého ovoce/zeleniny, které zbožňuju, odrazí se to v mém nakupování a vaření/pečení hrozně iracionálně nárazově a celý týden pak vymýšlím, jak tu věc ještě použít, aby mi v ledničce neshnila, až se mi znechutí do takové míry, že jsem ráda, že ono ovoce/zeleninu uvidím zase až za rok. Tohle není recept, to nedělejte.
(Pokud jste se neztratili v tom souvětí přes pár řádků, tak vám gratuluji & omlouvám se & slibuji, že v receptu se podobných vyvaruju.)

// počet zdravotních újm: přibouchla jsem si horní část levého prostředníčku do dřevěného šuplíku s vařečkami
// počet hysterických záchvatů: jeden, navazující na přibouchnutí prostředníčku
// počet rozbitých věcí: -
// počet zašpiněných věcí nezahrnující běžně zcela zašpiněnou kuchyň: záclona (při focení)

Recept v celém článku.
Obyčejný a jednoduchý.






K nadpisu článku - chtěla jsem udělat takový ten pravý american pie, se kterým dělali ve stejnojmenném filmu mladí kluci nepřístojnosti. Domýšlivě jsem si ale vyhledaný recept na těsto upravila po svém, a tak se stalo, že konzistencí ani množstvím se na american pie nehodilo. Kruhová forma už ale ležela nedočkavě připravená a vyložená pečícím papírem, tak jsem těsto prostě natvarovala do ní a posypala tím, co zbylo z těsta ze dna, ale co bylo málo na pokrytí celé vrchní části. Takže v podstatě babičkovský koláč s drobenkou na plech, ale v kulaté verzi. Still good.
Rebarboru fakt miluju. Miluju ji, protože vypadá jako řapíkatý celer ve velké verzi a protože je na povrchu zeleno-růžová a nikdy předem nevíte, jestli bude vevnitř více růžová nebo zelená. A skořice tvoří s tou kyselou chutí rebarbory překrásně pikantní kombinaci.

Ingredience:
na těsto:
// 200g (rýžové) hladké mouky
// 6 lžic studeného kokosového tuku
// 1 lžíce arašídového másla
// 2 lžíce libovolného sirupu/medu
// 2-4 lžíce studené vody
na náplň:
// 1 a 1/2 stonku rebarbory
// 5 lžic libovolného sirupu/medu
// 1 lžíce skořice
// voda

Postup:
Z prvních čtyř ingrediencí zpracujeme těsto. Ze začátku bude připomínat drobenku, voda ho pak spojí, proto ji přidávejte raději po lžičkách, ať ve výsledku není moc tekuté. Do středně velké kulaté koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané olejem těsto namačkáme (na dno i okraje), propícháme vidličkou a na 10 minut dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.
Mezitím si připravíme náplň. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na půl centimetru tlusté kousky. Na hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce kokosového tuku, přidáme rebarboru, sirup/med a skořici a za občasného míchání vaříme asi 10 minut, občas přiléváme vodu.
Směs nalijeme na korpus, podrobíme drobenkou, která vznikla z těsta, které se u nevešlo do formy, a pečeme společně asi 20 minut na 180°C.




Pardon za nepěkné fotky se špinavým balkonem a nohama.
Běžte si koupit rebarboru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama